fredag 30. april 2010

Mediene i stor forandring :)

"Så lenge mediene forandrer seg, så vil de menneskelige relasjoner også gjøre det"

Dette betyr at media tar litt kontroll over oss mennekser. Våre relasjoner forandrer seg ettersom media bare utvikler seg mer og mer. Akkuratt som tidligere i bloggen når jeg nevnte det om Big Brother. Det at vi ikke var vante med den slags når det først kom ut, men at nå så er det blitt en vanesak for oss. Det er ikke så big deal lenger om noen har sex på tv. Det er på grunn av at verden og mediene har utviklet seg at våre tanker om dette også har forandret seg.
Som facebook etc. Det har blitt en stor del av vår hverdag. Hele samfunnet omringer seg på facebook, og all informasjon om folk kommer ut der. Det er jo nesten som om at du finner ut at din egen søster er forlovet gjennom facebook. Hadde en kvinne som idag er 50 år, sett for seg dette for 10-15 år siden? Det tviler jeg på. Men idag, er det kanskje hun som er mest aktiv på hele facebook.. :) Spessielt ikke sant? Jeg er hvertfall spent på hvordan mediene kommer til å forandre seg mer og meg.. Er du? :)

Kongen av Queeeeeeeeens :)

Kongen av queens er en tv-serie made by americans! Den handler om Douglas, som er postbilsjåfør og han kone Carrie.



Doug er en morsom kar som ofte kommer i trøbbel, og holder enkelte ting hemmelig for sin kone Carrie, som i motsetning til Doug er en litt sint kvinne. Det kan godt være at hun er litt sint i ny og ne pga Dougs oppførsel.

Det vi alle vet er at normalt sett i alle hus og hjem så har vi forskjellige kjønnsfordelinger. Mamma (kvinnen) hun steller med hjemmet, gjør husarbeid, og faktisk jobber som regel veldig lite. Så har vi Pappa (mannen) som jobber til sene kveld, og tjener inn inntekten til familien, så de kan kjøpe mat og betale strøm osv.
Men det som er så morsomt med Kongen av Queens, er at her er det totalt motsatt!
Carrie har en høy stilling som advokatsekretær og Douglas kjører post. Carrie er alltid pyntet opp med skjørt og bluse, og det er hun som har den store inntekten i familien. Det er nesten litt som om Douglas kun kjører post som en hobby.
Vi må ikke glemme Arthur. Arthur er pappaen til Carrie, og bor nede i kjelleren hos ”The Heffernans”. Arthur flyttet inn med paret når konen døde, og han ikke ville flytte på gamlehjem. Det som er så komisk er at Arthur er akkurat som et lite barn. Han trenger oppsyn omtrent hele tiden. Ikke fordi han er gammel og ør, men rett og slett bare fordi han er barnslig og vil gjøre som han selv vil. Sta kanskje? Burde ikke Arthur som er den eldste være mest seriøs, og kanskje til og med ta seg av barna? Men her er det stikk motsatt.



Jeg kjenner meg litt igjen i Carrie. Når jeg gifter meg så vil jeg ikke at det skal være mannen som tar inn alle fortjenestene til familien. Jeg merker også at jeg er en person som vil ha det litt som jeg vil, akkurat som Carrie. Jeg kan se meg litt igjen i henne, i og med at hun er en person som setter grenser og har mål. :)

Hva tenker du? =)

Reality strikes us!

Husker du Big Brother?


Big Brother var et reality program som ble sendt i Norge, først i 2001. Det gikk ut på at 12 vanlige mennesker (6 gutter og 6 jenter) skulle bo innestengt i et hus i 100 dager, det skulle gå ut en person hver uke, og til slutt skulle det stå igjen en vinner.
Jeg kan huske at jeg følgte skikkelig med på dette i den første sesongen, og jeg elsket hver eneste del av den. Jeg var jo bare 9 år gammel, men jeg lurte meg å se det alikevell.
Jeg tror ikke at det var så veldig bra for en 9 åring egentlig, å se på når Anne-Mona var utro mot kjæresten sin med Ramsey, og at folk dusja nakne, og banna og drakk osv, men det er nå så.
Vi kunne studere hvert eneste sekund, i hver krok å krink, til en hver tid på døgnet, gjennom tv og internett.
Det jeg vil fram til er at på denne tiden, altså tidlig på 2000-tallet, så var ikke dette vanlig. Folk reagerte vilt, og klagde og mente at dette ikke hørte hjemme på tv. Men det jeg tror er at folk reagerte siden de ikke var vant med det.



Men nå i 2010, er det OVERFLOD av reality-show. En av mine aller beste favoritter er Paradise Hotel, som er litt av det samme konseptet som Big Brother, bare at i Paradise Hotel, så er en gutt og jente partnere, og det kommer nye folk inn, og folk kan ryke ut og komme inn igjen. Its a dirty game rett og slett, som Big Brother sangen sier. :)


Hva tenker du om reality-show? Har du noen favoritter? :)

onsdag 28. april 2010

Framtidens TV!

Husker du hvordan tven så ut i begynnelsen? Du husker kanskje ikke det, for det er nemlig veldig lenge siden. Men her er hvertfall et eksempel på hvordan noen så ut:



Spessielt ikke sant!

Nå, ca rundt 80 år senere, kan du finne noe så fancy som:



Sinnsykt forvandling da! Flat og med millioner av farger :)
Men det jeg tenker er, hvordan kommer den til å se ut i framtiden?
Jeg ser faktisk foran meg at du kan sende ting gjennom dataen. Sprøtt, men sant! Fordi hallo, nå kan du gjøre omtrent hva som helst med tv, unntatt å ta hånda di inni tven da. Men ja, det hadde vært utrolig kult! Hva synes du? :)